Välisolerade villavagnar för åretruntbruk - Villa Nordica 15 - 52 kvm

Våra villavagnar i serien Villa Nordica är smidiga och välisolerade för att klara vårt tuffa klimat i Skandinavien. Med smarta och kreativa planlösningar blir vagnen ett funktionellt boende, kontor eller för uthyrning året runt. Samtliga våra villavagnar levereras med fullt utrustat kök samt badrum. Antalet sovrum går att välja mellan 1-4 beroende på storlek på villavagnen.

Vi startar upp vår gemensamma process genom att träffas, skapa känslan och se möjligheterna med vår Villa Nordica. Nästa steg blir vilka önskemål du har, därefter ritar och designar vi ett förslag som vi sedan tillsammans finjusteras till en färdig produkt. Processen tar ca två veckor. Därefter är det dax för tillverkningen av villavagnen. Efter ca 10 veckor är din villavagn leveransklar och ditt nyckelfärdiga boende eller kontor är inflyttningsklart. En snabb, smidig och ekonomisk process. Se nedan för mer information om Attefallvagnen 25 kvm samt detaljerad information om Villa Nordica.

Se fliken Utbud/Priser för våra nuvarande priser för respektive storlek (inkl moms samt exkl frakt). Vi kan bygga vilken storlek som helst upp till 52 kvm, så utbudet är inte låst till de storlekar som är med i prislistan utan vi är flexibla och räknar gärna på en ny storlek som passar er bäst.

Villa Nordica 52 - tid att njuta!
Villa Nordica 48 - vardagsrum
Villa Nordica 48 - entréhall
Villa Nordica 48 - badrum med stil

Villa Nordica 25/30 kvm - Attefallsvagnen

En smart och välplanerad villavagn som är byggd för att användas året runt. Den är på upp till 30 kvm vilket gör den bygglovsfri. Dock är det vanligt med en anmälan till kommunen. Hör efter med din kommun vad som gäller.  Läs mer på Boverket.
Du kan placera villavagnen på din tomt för att få ett mindre permanent boende, fritidshus, kontor, ett eget hus till din tonåring eller din släkting, använda den som gästboende eller för uthyrning. Villa Nordica Attefall planeras, ritas och designas som övriga vagnar i vår serie Villa Nordica efter dina önskemål för vardagsrum, kök, sovrum och badrum. Uppvärmning, vatten, avlopp och el fungerar också på samma sätt som övriga vagnar i serien Villa Nordica. Se nedan för mer detaljerad information.

Grundpris för en smidig Attefallvagn är 485 000 kr inkl moms (exkl frakt)

Villa Nordica

Kök

I samtliga kök vi levererar ingår häll, varmluftsugn, diskmaskin samt stor kyl/frys. Utformningen på köket sker efter dina önskemål samt villavagnens storlek. Du kan välja rakt, vinklat eller u-kök, hur du vill fördela skåp och lådor, överskåp eller hyllplan. Även vilken typ av bänkskivor är valbart. Vi hjälper tilll i processen för att utnyttja utrymmet maximalt. Köket och vardagsrum går att placera i ena änden av villavagnen eller i mittendelen (centerlounge).

Vardagsrum

Vanligtvis levererar vi villavagnar med en öppen planlösning mellan kök och vardagrum. Det skapar en trevlig plats för socialt umgänge, effektiviserar ytan och ger känsla av stor rymd. Vardagsrummet och köket går att placera i ena änden av villavagnen eller i mittendelen (centerlounge), då med sovrum i de båda kortändorna. I vardagrummet placeras ofta dubbla altandörrar (franska altandörrar) som på sommarhalvåret blir en naturlig passage till uteplatsen. Altandörrarna kan placeras på kortsidan av villavagnen eller på långsidan. Hur de placeras beror på din utsikt, läge och solen.

Sovrum

Det finns möjlighet att välja mellan 1-3 sovrum beroende på storlek på villavagnen. Vanligtvis levererar vi med 1-2 sovrum i de större vagnarna. Hur stort ditt sovrum ska byggas beror på hur stor säng du vill ha och hur mycket förvaring som ska finnas i rummet. Vanligt är att ett sovrum görs lite större och med mer förvaring.

Badrum

I badrummet hittar du en duschkabin, tillsammans med kommod, skåp med spegel samt en toalett. Det finns utrymme för tvättstapel med tvättmaskin och torktumlare. Golvvärmen är mycket behaglig och ger en skön värme året om. Vårt ytskikt med utseende av kakel är snyggt och lättstädat. Ytskiktet är godkänt som våtutrymme och klarar transporterna.

Hall och entré

Hallen och entrén kan utformas på flertalet olika sätt för att passa din vardag. Om den mest används som en passage mellan rummen eller behöver du få plats med garderober och förvaring. Det går även att planera en groventré.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning i samtliga villavagnar sker via den tysta, fabriksmonterade luftvärmepumpen (LG/Mitsibishi) samt genom golvvärme i badrummet och element i sovrummen. Du kan även installera en kamin, allt för att nå så låg uppvärmningskostnad som möjligt. Ventilationen är en helautomatisk, mekanisk lösning med värmeåtervinning som ser till att inomhusklimatet blir så bra som möjligt.

Vatten, avlopp och el

Man kopplar in el, vatten och avlopp när vagnen står på sin plats och är slutligt placerad på ett stabilt underlag.
Avloppsrören kommer ut på undersidan av vagnen, dessa knyts ihop till en stam och ansluts till den punkt där avloppsröret kommer upp från marken. Sedan monteras värmekablar och slutligen isoleringen som garanterar att systemet inte fryser på vintern.
Elen är svensk 3-fas och ansluts antingen genom att använda den 3fas-hanske som sitter som standard under vagnen, eller genom fast montering.
Vattnet kopplas in genom att ansluta den slang som sitter på vagnens undersida. Den slangen är elektriskt uppvärmd när det behövs vid den kallare årstiden, detta ställs in via ett reglage i elcentralen och sköts sedan automatiskt beroende på utetemperatur.

Fönster och dörrar

Fönster och ytterdörrar placeras efter hur villavagnen utformas med rum och för att ge fasaden ett trevligt och snyggt intryck. Fönster kan väljas i en rad olika storlekar, som kvadratiska för att passa ovanför matbordet, smalt och avlångt högt placerat ovanför sängen, stora och höga som går ända ner till golvet i vardagsrummet för att släppa in mycket ljus. Här är variationerna och möjligheterna stora.

Fönster och dörrar är underhållsfria tack vare att de är tillverkade i plastmaterial och vi använder oss av energiglas. 

Interiör

Villavagnens innerväggar kan väljas målade eller med träpanel, där du ges möjlighet att bestämma kulör. Golvet går att få som laminat eller parkett med flertalet olika valmöjligheter.

Inreder gör du själv enligt eget önskemål, bilderna på vår hemsida visar några förslag från vår sida. Vill du få tips på hur du kan skapa din inredning hjälper vi dig att komma i kontakt med en professionell inredningsdesigner som vi samarbetar med.

Exteriör

Fasaden går att få helt underhållsfri med en plastpanel som har en garanti på 25 år.  Det går även bra att välja en träfasad, som kräver ett mindre underhåll. Färgen på plastpanelen och träfasaden finns i flertalet olika kulörer. Taket är starkt och tåligt byggt för att klara våra snömängder i Skandinavien.

Teknisk specifikation

Exteriör
- Träpanel
- Fasadlampor
- Stabilt chassi
- Shingeltak alt plåttak
- Hängrännor och stuprör
- Snösäkert tak
- Energiglas i fönster och dörrar

Interiör
- Öppet till nock genom hela vagnen
- Laminatgolv enligt kundens val
- Lågenergilampor
- Träpanel på väggarna
- Målade väggar
- Väl tilltaget med elluttag

Säkerhet
- Brandsläckare
- Brandvarnare

Vardagsrum
- Väl tilltagen yta
- Anpassad fönstersättning
- Eluttag
- TV-uttag

Sovrum
- Målat i valfri kulör
- Laminatgolv
- Garderob

Badrum
- Toalett
- Duschkabin
- Fläkt
- Kommod
- Spegelskåp
- Plats för tvättmaskin

Kök
- Varmluftsugn
- Häll
- Fläkt
- Kyl/frys
- Plats för micro
- Diskmaskin (=>45 kvm)

Uppvärmning
- Skön golvvärme i badrum
- Luftvärmepump
- Element i sovrum

Ventilation
- Mekanisk, helautomatisk med återvinning av varmluft

Praktiska detaljer
- Eluppvärmd vattenanslutning

Tillval
- Bar-del i köket
- Utökad isolering av PU-skum (PIR)
- Parkettgolv
- Golvvärme i hela vagnen
- Diskmaskin (< 45 kvm)