En villavagn är en smidig och praktisk byggnad.

Vagnen fraktas på trailer när den skall köras långa sträckor och oftast kan vi komma nära den slutliga placeringen redan från början. Med sitt chassi är den lätt att transportera även till mer otillgängliga platser genom att du kan köra den efter en traktor efter att den lyfts av från trailertransporten.

Vi försöker att hålla bredden under 4.5 meter, vilket är brytpunkten för att ha vägtransportledare med i leveransen. Standardbredden på våra vagnar ligger idag på mellan 4 - 4.2 meter
 

Vi bygger vagnarna av antingen en vanlig väggkonstruktion som innehåller reglar och styroxisolering, eller genom att vi sammanfogar grova paneler som är fyllda av PU-skum. Det senare alternativet gör att isoleringsgraden ökar, stommen blir starkare och att konstruktionen inte innehåller några organiska material. För vagnar som skall placeras norrut i Sverige är PU-paneler standard.

Vagnarna byggs helt färdiga i fabriker och är oberoende av väder och vind. Först när de är helt klara kommer de ut och är då färdiga för slutleverans till sin köpare.