Vad är en villavagn?

En villavagn är ett praktiskt boende med fullutrustat kök, vardagsrum, badrum samt ett eller flera sovrum. Villavagnen är ett nyckelfärdigt boende från fabrik som leveras till din tomt och inom några timmar kan du flytta in.

Våra modeller inreder du själv efter eget tycke och smak. De har ett vanligt kök, precis som du har hemma samt mekanisk ventilation med värmeåtervinning, golvvärme i badrummet, skön värme från en fabriksinstallerad värmepump och mycket mer.

Villavagnen har ett chassi (vilket skiljer den från en vanlig stuga) och därmed är den smidig att transportera, även till de mest otillgängliga platser genom att du kan köra den efter en traktor etc efter att den lyfts av från trailertransporten. När den väl står på sin slutliga placering så bygger man in glappet mellan marken och undersidan av vagnen så att den smälter in i omgivningen som en platsbyggd enhet. Snyggt, enkelt och smidigt!

Extra stuga på tomten?

Nu när man får bygga en större enhet som inte är bygglovspliktig så öppnar sig nya möjligheter. Vi kan specialbygga en vagn åt er på 15-20-25-30 kvm som innehåller alla bekvämligheter såsom vinterisolering, värme, badrum osv. Ett perfekt extra litet gästhus eller kontor på tomten, levererat och klart på sex veckor, med minimal åverkan på platsen. Vill ni flytta på den efter 10 år så är det bara att koppla loss och transportera iväg, smidigt och bekvämt - precis som det ska vara.

Vem köper en villavagn?

Våra kunder har alla olika behov, men ett gemensamt krav är att vagnen skall vara ny samt av hög kvalitet. Några skall ha den som sommarboende medan de bor halva året utomlands, andra skall ha den som åretruntbostad, vissa till kontor, någon skall ha den för uthyrning (camping eller privatperson) medan andra letar efter en vagn som används som sommarstuga. Med de nya versionerna på 30 kvm hittar vi även kunder som vill ha en extra stuga på tomten till sina tonåringar, sin släkting, för uthyrning eller som smidigt kontor.

Vilka fördelar har villavagnen?

Du får ett boende eller kontor med flera rum, badrum och kök på en gång på ett smidigt och enkelt sätt samt på kort tid.

Vagnen är betydligt rymligare än en husvagn och mycket billigare än en sommarstuga, helt enkelt en perfekt kombination av de båda.

Vilken garanti följer med köpet?

Alla våra modeller har 1 års garanti. Vi har direkt tillgång till generalagentens lager av reservdelar för en snabb och pålitlig försörjning av delar om olyckan är framme och något går sönder.
 

Var kan jag ställa vagnen?

Du kan ställa upp din villavagn på en egen tomt, camping eller på arrenderad tomt. Har du vatten och avlopp i närheten av din plats så ansluts detta till vagnen och på så vis har du egen dusch, toalett och möjlighet till diskmaskin och tvättmaskin beroende på den modell du väljer.

 

Behöver jag bygglov?

Ja, det behöver du såvida inte du ställer den på en camping som redan har ordnat med bygglov för sitt område. En byggnad som står mer än 6 månader på samma plats är att beteckna som permanent och då behövs ett bygglov för att följa lagen. Ni kan dock ansöka om ett tillfälligt bygglov som sedan förlängs med ett 5-årsintervall. Stäm av med er kommun för mer info om vad som gäller just där ni bor.

För versionerna på 30 kvm behöver ni förstås inget bygglov, men en anmälan till kommun brukar behövas, läs mer hos Boverket.
 

Hur länge på säsongen kan man bo i vagnen?

Väljer du en av våra villavagnar i "Villa"-serie så får du en välisolerad villavagn som är byggd för att användas varje dag, året runt.
 

Varför är inte fraktpriset inkluderat i villavagnens pris?

Att särskilja på dessa priser gör att du som kund kan välja transportör själv. Antingen låter du oss räkna fram ett pris med hjälp av de samarbetspartners som vi jobbar med, eller så kanske du känner någon som jobbar med just specialtransporter och som du kan anlita för det jobbet. Vi hjälper er förstås gärna med hela kedjan.
 

Säljer ni vagnar till Danmark, Norge, Finland också?

Ja, det gör vi. Vi servar flera länder med våra villavagnar och bibehåller samma garantier. Vår transportleverantör har ett brett kontaktnät och tillsammans ser vi till att hitta den bästa lösningen för er.